We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over het gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die aan ze verstrekt is of die ze hebben verzameld op basis van het gebruik van hun services. Bekijk ons privacy statement in onderstaande link(s).

Nieuws

Cosmetische ingreep? Veel Nederlanders zien af omdat ze tevreden zijn met zichzelf

En fillertje hier, een botoxje daar. Wanneer je niet tevreden bent, is de cosmetische-ingreep-route tegenwoordig redelijk toegankelijk. Echter doen meerdere cosmetische klinieken ingrepen terwijl hun personeel daar niet voor opgeleid is. En dat mag volgens de wet niet! De beroepsvereniging maakt zich hierover zorgen want dit kan gevaarlijke gevolgen hebben. Bijvoorbeeld infecties of vorming van slecht littekenweefsel. Wat natuurlijk niet de bedoeling is van cosmetische ingrepen, het is juist de bedoeling dat deze branche mensen een beetje helpt zodat zij zich wat mooier en prettiger voelen.

Wij van PanelWizard waren benieuwd of de Nederlander* de plastische chirurg plat loopt en legden de volgende stelling voor:


“Ik overweeg weleens om (nog) een cosmetische ingreep te doen”


Uit het online marktonderzoek komt naar voren dat een kwart (26%) een cosmetische ingreep overweegt. Dit zijn vaker vrouwen (33% vs. 18%) en dertigers (35% vs. 24%). Zo geven deze voorstanders aan wat onzekerheden uit te willen gummen. Of wat hangende oogleden of borsten te liften..


Drie kwart (74%) is het echter oneens met de stelling; zij zien geen heil in cosmetische chirurgie. Dit zijn vaker mannen (82% vs. 67%) en zestigplussers (85% vs. 70% <60 jaar). Tegenstanders van cosmetische ingrepen geven meermaals aan, dat ze tevreden zijn met wie ze zijn. Ook met hun ‘gebreken’.!


*Steekproef: Nederlanders van 18 jaar en ouder. Representatief naar geslacht, leeftijd, opleidingsniveau, arbeidsparticipatie, gezinssituatie en regio.


Dit artikel is geplaatst op 12-12-2023.

 

Bent u ook geïnteresseerd in onderzoek via PanelWizard?