Nieuws

Waarom bedrijven moeten samenwerken met goede doelen

Bedrijven kunnen maar beter snel gaan samenwerken met een goed doel wanneer zij een sympathiek imago nastreven. Meer dan de helft van de Nederlanders uit namelijk meer waardering voor bedrijven die samenwerken met goede doelen. Dat blijkt uit onderzoek dat Kien (zusterbedrijf van PanelWizard) uitvoerde als aanvulling op de Monitor Goede Doelen. Vooral vrouwen voelen meer sympathie voor bedrijven die gekoppeld zijn aan een goed doel.

‘Goede’ producten mogen wat kosten
Sterke merken doen er goed aan hun product te koppelen aan een goed doel: bijna één op de drie Nederlanders koopt namelijk eerder een product waarvan men weet dat er een deel naar een goed doel gaat. Daarbij hoeven merken niet in te leveren op hun marges: de producten mogen best iets duurder zijn. Dit geldt vooral voor jongeren. Zij betalen graag iets meer voor merken die goed doen.

Mannen gaan voor bier en vlees, vrouwen voor verzorging en huishouden
Een deel afstaan van de opbrengst is het meest geschikt voor loterijen en kansspelen: twee derde van de Nederlanders geeft aan deze samenwerking geschikt te vinden. Relatief gezien vinden mannen alcohol en vleesproducten vaker geschikt om een deel af te staan aan een goed doel, waar vrouwen juist liever bijdragen aan een goed doel door middel van verzorgingsproducten of huishoudelijke artikelen.

Meer weten over dit onderzoek? Of over de Monitor Goede Doelen? Neem dan contact met ons op over de mogelijkheden.

Bent u ook geïnteresseerd in onderzoek onder het panel van PanelWizard? Bekijk hier de mogelijkheden!