Nieuws

Netflix is slecht voor het Nederlandse seksleven

Maar liefst 17% van de Nederlanders zegt dat zij door het enorme aanbod aan films, series en televisieprogramma’s op Netflix en/of andere (digitale) alternatieven, minder vaak seks hebben met hun partner dan ze eigenlijk zouden willen. Dit blijkt uit onderzoek van PanelWizard in opdracht van Acties.nl, onder 1.110 Nederlanders in een relatie.

Dertigers de dupe
Uit het onderzoek blijkt dat het seksleven van ongeveer eenvijfde van de Nederlanders te lijden heeft onder Netflix en/of andere digitale alternatieven. Vooral dertigers erkennen de negatieve invloed van de streamingdiensten op hun seksleven

Smartphone vs seksleven
Niet alleen de televisie en Netflix kunnen van negatieve invloed zijn op je relatie, ook de smartphone gaat – zo blijkt uit het onderzoek – vaak niet vrijuit. Maar liefst een kwart van de Nederlanders zegt dat hun seksleven verslechtert door het eigen smartphonegebruik of dat van de partner.

Oldskool
Na een lange dag zit je dan eindelijk op de bank voor de televisie. Dan word je echter geconfronteerd met het volgende dilemma: wil je liever iets kijken op Netflix of wordt het een avondje oldskool televisiekijken (met bijbehorende reclames). Ongeveer vier op de tien Nederlanders zegt tegenwoordig vaker naar Netflix en andere digitale alternatieven te kijken dan naar ‘normale televisie’. Vrouwen zijn de grootste voorstanders van on-demand televisiekijken.

Ruzie
Waar het vroeger al lastig was een televisieprogramma te vinden dat iedereen leuk vond, is het tegenwoordig dankzij de groei van het aanbod nog makkelijker geworden om ruzie te maken over de afstandsbediening. Een op de vijf Nederlanders maakt volgens het onderzoek weleens ruzie met hun partner over waar ze naar kijken op televisie.

Lees hier het artikel op Dutchcowboys.nl

Bent u ook geïnteresseerd in onderzoek via PanelWizard? Bekijk hier de mogelijkheden!