Nieuws

Nederlanders koken de helft van de week met verse producten

In ruim tweederde van de huishoudens wordt minimaal de helft van de wekelijkse gerechten bereid met verse, onbewerkte ingrediënten. Dat blijkt uit onderzoek door PanelWizard voor LaPlace.

In één op de tien huishoudens wordt zelfs iedere dag gekookt met producten die niet voorverpakt, voorgeschild of op een andere manier bewerkt zijn. Vijftigplussers doen dat overigens vaker dan jongeren.

Als reden om te koken met verse producten zegt de meerderheid van de ondervraagden dat het "in ieder geval een gezond gevoel geeft". 86% van de ondervraagden is bereid langer op een product te wachten als het vers wordt klaargemaakt, zelfs als dit hierdoor meer geld kost.

De meest genoemde reden om niet altijd met verse producten te koken, is het gebrek aan tijd (41%). Vooral jongeren gebruiken dat argument. Een kwart van alle ondervraagden vindt vooral het boodschappen doen een heel gedoe en een even zo groot percentage gelooft dat bewerkte en voorverpakte producten net zo gezond zijn. Vooral in de ogen van jongeren zijn verse producten vaak te duur.

Producten die Nederlanders het liefst vers klaarmaken of klaargemaakt zien worden, zijn brood, vis, sapjes en soep. Vrouwen hechten hier overigens net iets meer waarde aan dan mannen.

Lees het artikel op NU.nl

Bent u ook geïnteresseerd in onderzoek via PanelWizard? Bekijk hier de mogelijkheden!