UnitedConsumers koploper NPS. E.ON en BudgetEnergie grootste stijgers

In 2016 zijn UnitedConsumers Energie en Greenchoice de lichtpuntjes in de NPS benchmark onder energieleveranciers. Met een NPS van respectievelijk +8 en +1 zijn zij de enige twee leveranciers met een positieve NPS in de Kien monitor Energie van Kien Onderzoek (zusterbedrijf van PanelWizard).

De grootste stijger is E.ON, die haar NPS met 6 punten wist te verbeteren van -40 in 2015 naar -34 in 2016. BudgetEnergie, OXXIO en UnitedConsumers volgen op de voet met een stijging van +5.

Een goede benchmark van NPS resultaten is lastig te verkrijgen. Veel leveranciers doen NPS-metingen op hun eigen bestanden maar daarmee is de vergelijkbaarheid vaak zoek. Welke klanten selecteer je? Hoe voorkom je dat alleen de uiterst (on)tevreden responderen? Betrek je ook ex- klanten in het marktonderzoek? Wanneer vindt de meting plaats? Enzovoort.

Iedereen doet het op zijn eigen manier en betrouwbaarheid van resultaten is ver te zoeken. Veel leveranciers rekenen zich onterecht rijk.

Bij de Kien Monitor Energie speelt dat probleem niet. Klanten van alle energieleveranciers worden ondervraagd en iedereen respondeert. Dus niet alleen de uitersten. Met 21.000 waarnemingen kunnen we met recht zeggen dat we de enige echte NPS benchmark van Nederland hebben.

Grote partijen als Nuon, Eneco en Essent kunnen nog leren van UnitedConsumers en Greenchoice, die uitblinken als het gaat om klanttevredenheid en NPS. Maar ook E.ON mag zich op de borst slaan als grootste NPS-stijger.

Wilt u weten waar u staat? De ontwikkeling in uw NPS score zien? Of uw Customer Effort Score, overweging of voorkeur? Met de Kien Monitor Energie heeft u de meest betrouwbare informatie voorhanden. Mail ons en we nemen vandaag nog contact met u op.