Waar gaat het geld van goede doelen heen?

Salarissen goede doelen onder vergrootglas

Toen bekend werd dat de directeur van KNGF Geleidehonden een flinke beloning kreeg terwijl haar salaris ook al boven de norm zat, kwam het goede doel negatief in het nieuws en moest de raad van toezicht door het stof.

Ook het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Oranjefonds en KWF Kankerbestrijding kwamen op negatieve wijze in het nieuws omdat het loon van de directeur boven de norm lag.

Donateurs hechten waarde aan goede besteding

Wetende dat het voor negen op de tien (90%) Nederlanders (16+) bij de keuze voor het doneren aan een goed doel in enige mate van belang is dat er weinig geld aan de strijkstok blijft hangen en dat het geld goed wordt besteed (92%), is het ook geheel terecht dat de toezichthouder van KNGF spijt betuigt en dat het beloningsbeleid aangepast wordt. Nog eens driekwart (74%) van de Nederlanders vindt het (ook) belangrijk dat de organisatie waaraan zij (gaan) doneren voldoende positief in het nieuws komt; donateurs van KNGF Geleidehonden geven zelfs significant vaker aan dit belangrijk te vinden (80%), dus het is voor KNGF zaak om deze negatieve berichtgeving snel te doen vergeten. 

Wat is voor u belangrijk bij de keuze of u doneert aan een goed doel?

Deze resultaten blijken uit PanelWizard’s Monitor Goede Doelen. Meer informatie over onderzoek naar goede doelen vindt u bij onze monitor goede doelen.