Nieuws

Autoverkoper een mannenberoep

Wie het over autoverkopers heeft denkt waarschijnlijk snel aan een man in een strak pak. En dat is ook niet gek, PanelWizard deed voor autofabrikant Opel onderzoek naar het beroep autoverkoper en wat bleek: 60% van de mensen vindt het echt een mannenberoep.

Slechts 4% van de verkopers bij Opel is vrouw, dus is het tijd voor verandering in deze mannenwereld. Het bedrijf start een actieve zoektocht naar vrouwelijke autoverkopers.

Volgens Carlos Brantsen van Carros magazine is het inderdaad een echt beroep voor mannen. "Veel autoverkopers zijn toch wel gladjakkers, die proberen je van alles aan te smeren. Vrouwen zijn daar veel te eerlijk voor."

Toch denkt Brantsen dat een vrouwelijke autoverkoper wel toekomst heeft. "Ik denk dat het niet meer zo is dat een mannelijke autokoper niks van een vrouw aanneemt, dat is echt niet meer van deze tijd. Vrouwen weten ook super veel van auto's."

Janita van Hurkmans kan daar over meepraten, zij runt het autobedrijf 'De dames van Hurkmans'. "Wij hebben zeven vrouwen in dienst en één man. Ook onze monteurs zijn vrouw." De verkoop van de auto's wordt ook door de vrouwen gedaan.

Opel is inmiddels volop bezig met de campagne om vrouwen te werven. Ze hebben momenteel zeven geschikte kandidaten waar ze verder mee gaan. Je kunt nog tot 31 maart reageren.

Lees het hele artikel op RTLNieuws.nl

Bent u ook geïnteresseerd in onderzoek via PanelWizard? Bekijk hier de mogelijkheden!